پایگاه خبری وبدا

پایگاه خبری وبدا

امروز شنبه ، 1404/01/30

سال 1403 ، جهش تولید با مشارکت مردم

پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا (دفتر یاسوج)

مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای ماموریت سازمانی خود، همواره تمام توان خود را در امر اطلاع‌رسانی صحیح و شفاف به مردم به کار گرفته است. در بررسی سند چشم‌انداز 20 ساله کشور و برنامه‌های توسعه جمهوری اسلامی ایران، به نکات مهمی توجه شده که مبنای برنامه‌ریزی برنامه‌های روابط عمومی است. بیشتر بخوانید ..

یاسوج ، بلوار مطهری ، ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ، طبقه سوم ، واحد روابط عمومی

شماره تماس: 0743337251

مدیر مسئول : ذوالفقار دیودل

سردبیر : سیده سحر حسینی

با توجه به اینکه سبزیجات منبع خوبی از ویتامین ها ، مواد معدنی و فیبرهستند که نقش مهمی در سلامت دارند استفاده از آنها را در وعده های اصلی و میان وعده فراموش نکنید.

به گزارش روابط عمومی بیمارستان امام سجاد ( ع ) یاسوج ، کارشناس تغذیه و رژیم درمانی این مرکز  آموزشی  درمانی در رابطه با اهمیت مصرف سبزیجات در برنامه غذایی اظهار داشت : یک برنامه غذایی سالم موجب سلامت جسم و روان می شود . یکی از اصول اساسی برنامه غذایی سالم استفاده از میوه و سبزیجات در طول روز می باشد .

 مریم صالحی ابراز داشت : گروه سبزیجات شامل انواع سبزی های برگ دار ، انواع کلم ، بادمجان ، هویج ، نخود سبز، لوبیا سبز ، انواع کدو،خیار ، گوجه فرنگی و ... می باشد و نسبت به سایر گروه ها انرژی و پروتئین کمتری دارند و در مقایسه با میوه ها فیبر بیشتری دارند . گروه سبزی ها دارای انواع ویتامین های A,B,C ، مواد معدنی مانند پتاسیم ، منیزیم ومقدار قابل توجهی فیبر است .
کارشناس تغذیه و رژیم درمانی اذعان داشت  : در رابطه با مصرف سبزیجات نکات زیر را مد نظر داشته باشید . قبل از مصرف سبزی ها آنها را به دقت شسته و ضدعفونی کنید . ( برای شستن سبزی ها پس از پاک کردن و شستشوی اولیه ابتدا آن را در 5 لیتر آب ریخته و نصف قاشق چایخوری ( 5 قطره ) مایع ضد عفونی کننده سبزیجات یا مایع ظرفشویی به آن اضافه کرده و به هم بزنید . پس از 5 دقیقه سبزی ها را بشویید . این کار برای جدا شدن تخم انگل از سبزیجات ضرورت دارد . سبزی ها را به هنگام خرید ، آماده کردن و ذخیره کردن جدا از گوشت، مرغ و ماهی خام نگهداری کنید.
تا جای ممکن از سبزی ها به صورت خام استفاده کنید، پخت طولانی مدت سبزی از ارزش غذایی آن و ویتامین های موجود در آن می کاهد .
بجای آبپز کردن برای پخت سبزی ها از روش بخارپز استفاده شود . زیرا در صورت آبپز کردن مقدار زیادی از ویتامین های سبزی از بین می روند . در حالی که بخارپز کردن به حفظ رنگ ، بافت و ارزش غذایی سبزی کمک می کند.
در هر وعده غذایی در کنار غذا از سبزی ها استفاده شود .
بهتراست از سالاد با آبلیمو ، آبغوره و یا سس های کم چرب مصرف شود .
کودکان اغلب ، غذاهایی را ترجیح می دهند که به صورت جداگانه سرو شود و مخلوط نباشد ، بنابراین سبزی ها را به طور جداگانه سرو کنید و از سبزی هایی که رنگ قرمز و نارنجی و سبز دارند مانند هویج و گوجه فرنگی ،نخود فرنگی ، لوبیا سبز و ... استفاده شود .
صالحی در پایان توصیه نمود : با توجه به اینکه سبزیجات منبع خوبی از ویتامین ها ، مواد معدنی و فیبرهستند که نقش مهمی در سلامت دارند  استفاده از آنها را در وعده های اصلی و میان وعده فراموش نکنید.

تصاویر پیوست